Аварійну АЕС "Фукусіма-1" можуть накрити спецчохлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аварійну АЕС "Фукусіма-1" можуть накрити спецчохлом

Енергетика
857
Секретар японського уряду Юкіо Едано в середу, 30 березня, заявив, що влада та експерти розглядають варіант, при якому реактори аварійної атомної електростанції "Фукусіма-1" можуть бути накриті спеціальною матерією для того, щоб зупинити поширення радіоактивних речовин. Про це повідомляє японське агентство NHK.
Едано зазначив, що фахівці також вивчають можливість використання танкера для збору радіоактивної води на АЕС. За словами члена уряду, розглядаються різні варіанти, які дозволять зупинити радіоактивне зараження місцевості навколо станції і запобігти загрозі для життя і здоров'я людей. Він також сказав, що не може поки що повідомити, коли ситуація на "Фукусімі-1" буде взята під контроль.
Відзначимо, уряд США направив до Японії партію роботів для проведення відновлювальних робіт на атомній електростанції "Фукусіма-1". Як повідомили представники департаменту енергетики США, вантаж з радіаційно-стійкими роботами покликаний допомогти впоратися з кризою. Вони також відзначили, що японська влада була дуже зацікавлена у вивченні можливостей американських машин.
Нагадаємо, потужний землетрус магнітудою 9,0, який стався 11 березня 2011 р., і слідом за ним цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на станції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас