Очна ставка між Кучмою і Мельниченком не відбулася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Очна ставка між Кучмою і Мельниченком не відбулася

Казна та Політика
497
Очна ставка між Леонідом Кучмою і Миколою Мельниченком не відбулася. Про це повідомив адвокат Мельниченка Павло Сичов після того, як разом зі своїм клієнтом залишив будівлю Генеральної прокуратури України (ГПУ), передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні очна ставка між Кучмою і Мельниченком не відбулася, вона в черговий раз зірвана Кучмою", - сказав адвокат.
Інших подробиць Сичов не повідомив, заявивши, що зробить це пізніше на прес-конференції.
Раніше повідомлялося, що другий Президент України Кучма і колишній майор Управління державної охорони Мельниченко прибули до будівлі ГПУ для проведення очної ставки.
"Я заявляю, що я не збираюся відмовлятися від очної ставки, але я не можу погодитися з тим, що мені не дають право на той захист, який я хочу", - заявив Кучма, коментуючи рішення слідчого про відвід адвоката Ігоря Фоміна від даної справи. Екс-президент додав, що якщо будуть підстави для відводу Фоміна, то він буде змушений наполягати на відстрочці очної ставки з Мельниченком, тому що "доведеться шукати нового адвоката".
У свою чергу Фомін заявив, що не буде радити Кучмі клопотати про закриття кримінальної справи проти нього через закінчення терміну давності. "Я не давав йому рекомендації щодо очної ставки (з Мельниченком), я можу лише звернути увагу, з моєї точки зору, у Кучми є проблеми з правом на захист. Ми (захисники) заявили клопотання, щоб нам надали матеріали, на яких базується пред'явлене обвинувачення. Нам відмовили. Зараз ми підготували відповідну скаргу на ім'я генерального прокурора", - сказав він.
Відповідаючи на запитання, чи буде він клопотати про припинення справи за терміном давності, адвокат відповів: "Ні, я не буду давати такі поради. Кучма чітко висловив таку позицію, що за таких обставин він не буде заявляти таке клопотання. Моя позиція полягає в тому, що кримінальна справа взагалі порушена незаконно. У мене є серйозні сумніви, що прокуратура мала право порушити кримінальну справу в такому вигляді, як вона є. У порушенні кримінальної справи є серйозні процесуальні порушення. Позиція Кучми полягає в тому, що він не хоче в судовому порядку клопотати про закриття кримінальної справи проти нього, тому що він бажає, щоб його участь (винність або невинність) у цій справі було доведено (у судовому порядку)".
У той же час Мельниченко раніше заявляв, що наполягає на тому, щоб очна ставка з Кучмою відбулася сьогодні. "Мені дуже б хотілося, щоб на очній ставці з Кучмою був Павло Лазаренко", - також додав він. За його словами, це дозволить повернути в Україну кошти, які "вивіз за кордон Лазаренко".
Нагадаємо, 21 березня проти екс-Президента порушили кримінальну справу. Кучму підозрюють у перевищенні влади, видачі незаконних розпоряджень керівництва МВС, що призвело до вбивства журналіста Гонгадзе.
За словами першого заступника ГПУ Рената Кузьміна, слідство зібрало достатньо доказів причетності Кучми до справи вбивства журналіста Гонгадзе. Він зазначив, що аудіозаписи розмов колишнього Президента, зроблені екс-майором Держохорони Мельниченком, визнали речовими доказами у справі про вбивство Гонгадзе.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас