Табачник "надув" Януковича з рейтингом вузів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник "надув" Януковича з рейтингом вузів

Казна та Політика
582
На сайті Міносвіти з'явилося повідомлення під назвою "Завдання Президента виконуються! П'ять вузів України увійшли до рейтингу провідних університетів світу". Але рейтинг виявився "липовим".
Як нагадали Коментарям в Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України, під час проведення засідання громадської гуманітарної ради в серпні минулого року Президент Віктор Янукович поставив конкретне завдання - забезпечити входження 3-5 провідних університетів України до числа вищих навчальних закладів, визнаних у світі.
"Минуло зовсім небагато часу, але визначені Президентом цілі вже виконані!", - заявляють у міністерстві.
Так, директор департаменту персоналу та керівних кадрів Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Сергій Баранов-Мохорт розповів, що "за результатами незалежного рейтингового агентства РейтОР, п'ять вузів України увійшли до списку п'ятисот кращих ВНЗ світу".
"За інформацією незалежного рейтингового агентства РейтОР, із майже 15 тисяч університетів світу, ними було відібрано для оцінки близько 500 відомих світових університетів. До кінцевого переліку рейтингу увійшло 430 університетів. Серед них: Харківський національний університет - 287-289 місце в рейтингу, Національний технічний університет України "Харківський політехнічний інститут" - 356 місце; Донецький національний технічний університет - 409 місце; Донецький національний університет - 421 місце, Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського - 426 місце", - розповів Сергій Баранов-Мохорт.
Баранов-Мохорт запевнив, що "цей рейтинг - перша ластівка, після якої прилетять інші. При цьому в повідомленні не уточнюється, що компанія "РейтОР" - громадська організація, що виробляє систему громадської експертизи якості російської освіти.
"У певному сенсі наші університети тільки виходять на міжнародну арену. Плюс до цього зараз йде вдосконалення освітньої системи України. І зміни, які відбуваються в системі роботи вищих навчальних закладів, неодмінно позитивно вплинуть на рейтинги визнання наших вузів у світі", - підсумували в міністерстві.
Довідка Коментарів. На сайті компанії "РейтОР" (Росія) представлено лише одне дослідження глобального рейтингу ВНЗ, причому датоване воно 2009 роком. Позиції українських вузів, представлених в цьому рейтингу, повністю відповідають позиціям, названим Сергія Барановим-Мохортом.
Варто також відзначити, що за версією "РейтОР", Московський державний університет імені М. В. Ломоносова займає 5 позицію, випереджаючи Гарвардський, Стенфордський і Кембриджський університети. До рейтингу не ввійшов жоден з київських та львівських вузів, зате потрапили 2 харківські, 2 донецькі і 1 університет з Криму.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас