Клінтон: Операція в Лівії продовжиться до виконання Каддафі резолюції ООН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клінтон: Операція в Лівії продовжиться до виконання Каддафі резолюції ООН

Казна та Політика
166
Міжнародна військова операція в Лівії триватиме доти, доки лівійський лідер Муаммар Каддафі не буде виконувати умови резолюції Ради безпеки ООН і не відмовиться від застосування сили проти цивільного населення. Про це сьогодні на міжнародній конференції з питань Лівії в Лондоні заявила держсекретар США Гілларі Клінтон, передає радіо "Свобода".
Вона також вкотре повторила позицію США, що М.Каддафі "має піти".
Відзначимо, у лондонській конференції беруть участь делегати з близько 40 країн та з міжнародних організацій.
Раніше, Президент США Барак Обама висловив упевненість, що Лівії і всьому світу буде краще без Муаммара Каддафі при владі. "Не допустити перемоги тирана М.Каддафі над опозицією", - у стратегічних інтересах США, підкреслив глава Білого дому.
Тим часом, у Лівії сили повстанців, яким вдалося значно просунутися на захід на тлі авіаударів коаліційних військ на позиції Каддафі, сьогодні почали втрачати свої позиції. Зокрема, вони відступили від Сирта, рідного міста лівійського лідера.
Також в ніч з 28 на 29 березня 2011 р. американські війська атакували три лівійських судна в порту м. Місурата. За словами представників американського командування, атака на лівійські кораблі була зроблена в спробі припинити з їхнього боку бомбардування торгових суден.
Напередодні Міністерство закордонних справ Лівії оголосило про припинення вогню в м. Місурата, що контролюється повстанцями. Раніше представники опозиції повідомили, що війська Муаммара Каддафі перехопили контроль над частиною Місураті. У той же час уряд у Тріполі рапортував про "звільнення" Місураті від повстанців.
Місурата є третім найбільшим містом Лівії, розташованим в 200 км від столиці м. Тріполі. Протягом двох тижнів Місурата вже переходила під контроль сил опозиції і знову відвойовували військами М.Каддафі.
Нагадаємо, в Лівії в лютому 2011 р. почалися антиурядові виступи, які переросли у громадянську війну. Країна розділилася на схід, де взяли верх супротивники глави держави М.Каддафі, і захід, де більшість населення його підтримує. 19 березня 2011 р. після прийняття резолюції Ради Безпеки ООН коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почала завдавати ракетні та авіаудари по території Лівії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас