Тігіпко: У нас немає грошей на підвищення зарплат держслужбовцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: У нас немає грошей на підвищення зарплат держслужбовцям

Казна та Політика
918
Уряд не має коштів, необхідних для підвищення рівня заробітних плат у державному секторі. Про це сьогодні заявив віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.
"Ми індексуємо в поточному році заробітну плату, практично збільшуючи її тільки на рівень інфляції. На більше, на жаль, державний сектор сьогодні розраховувати не може. Така важка ситуація в країні", - зазначив він.
За його словами, у разі, якщо в Україні почнеться економічне зростання, додаткові кошти будуть спрямовані, в першу чергу, на заробітні плати, інфраструктурні проекти.
У той же час, Тігіпко нагадав, що уряд прийняв рішення про підвищення заробітних плат учителям. "Що стосується вчителів, то це питання ми вирішили - 20% надбавки всім категоріям, які були обіцяні Кабінетом міністрів", - сказав він. Також, за словами віце-прем'єра, завтра уряд розгляне питання про ті категорії вчителів, яким не потрібно було 20-відсоткова надбавка.
При цьому він зазначив, що в центральних органах держсектор буде скорочений на 30%. "А що стосується соціальних управлінь, тут я б обережно говорив, тому що люди просто перевантажені, їм там важко працюється", - підкреслив міністр.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів прийняв рішення про введення 20-відсоткової надбавки до окладів всіх категорій працівників освіти. Раніше така надбавка виплачувалася тільки педагогам, які працюють в системі навчальних закладів Міносвіти. Тепер же така надбавка буде виплачуватися викладачам навчальних закладів, які підпорядковані іншим міністерствам. Постанова набирає чинності з 1 вересня 2011 року.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас