Біля узбережжя Японії стався черговий землетрус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біля узбережжя Японії стався черговий землетрус

Казна та Політика
1330
Сьогодні біля узбережжя Японії стався землетрус магнітудою 6,3. Інформація про жертви і руйнування поки не надходила.
За даними Геологічної служби США, епіцентр підземного поштовху знаходився поруч з епіцентром найбільшого землетрусу, що став причиною цунамі, що обрушився на Японію на початку березня, передає Газета.ру.
Нагадаємо, 11 березня в Японії стався руйнівний землетрус магнітудою 9,0, після якого було потужне цунамі. Висота хвилі в деяких місцях перевищувала 10 м. Основний удар водної стихії припав на японську префектуру Міягі.
На території японської аварійної атомної станції "Фукусіма-1" в ґрунті були знайдені частинки плутонію, проте поки неясно, з якого реактора був вимитий плутоній. Згідно із заявою Терса, знайдені частинки не небезпечні для здоров'я.
У понеділок французькі вчені заявили, що радіоактивне забруднення від аварійної атомної станції "Фукусіма-1" поширюється "далеко за периметр 30-кілометрової зони".
У цей же день стало відомо, що концентрація радіоактивного йоду в морській воді на відстані 30 метрів від п'ятого та шостого реакторів АЕС "Фукусіма-1" в 1,15 тис. разів перевищує норму.
Перед цим на другому енергоблоці аварійної станції підвищився рівень радіації, причиною чому стало часткове розплавлення паливних збірок.
У неділю рівень радіації у воді другого реактора АЕС перевищив норму в 100 тис. разів.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас