Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг "ДТЕК" на рівні "B" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг "ДТЕК" на рівні "B"

Казна та Політика
179
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті DTEK Holdings Limited (Нідерланди), холдингової компанії групи "ДТЕК", на рівні "B", прогноз "стабільний", повідомляється в прес-релізі агентства у вівторок.
Fitch також підтвердило пріоритетний незабезпечений рейтинг в іноземній валюті DTEK Finance BV, фінансової структури DTEK Holdings, на рівні "B" з рейтингом оборотності активів "RR4".
Як повідомляється в прес-релізі, рейтинги приймають до уваги лідируючі позиції "ДТЕК" в українському секторі вуглевидобутку, виробництва і розподілу електроенергії. Крім того, рейтинги враховують конкурентоспроможні операційні показники групи в порівнянні з порівнянними підприємствами в Україні та довгострокову структуру боргу після емісії єврооблігацій на $500 млн у квітні 2010 року.
Згідно з консервативними оцінками Fitch, виручка "ДТЕК" у 2011 і 2012 рр. буде зростати порівнянними темпами з зростанням ВВП України (за прогнозами Fitch: 4% і 5% відповідно), таким чином "ДТЕК" зможе зберегти операційний грошовий потік позитивним, а левередж - на більш низькому рівні, ніж у багатьох інших компаній СНД з генерування та розподілу електроенергії. Зокрема, згідно з оцінками агентства, показник скоригованого чистого левереджу по FFO (грошових коштах від операційної діяльності) повинен залишатися в 2011-2014 рр. нижче 1,7х, а з урахуванням потенційного придбання активів, рівень забезпеченості відсоткових платежів по FFO за цей період має скласти більше 6x.
Разом з тим, на думку Fitch, в 2011 році є певний ризик, пов'язаний зі злиттями й поглинаннями, а саме, у випадку придбання "Дніпроенерго" операційна маржа у "ДТЕК", ймовірно, трохи знизиться.
Щодо валютних ризиків, як вважають в агентстві, їх вплив на "ДТЕК" згладжується за рахунок виручки, одержуваної від експортних продажів. Зокрема, за оцінками Fitch, експортна виручка компанії, номінована головним чином у доларах США, з запасом покриває її відсоткові виплати в іноземній валюті.
У той же час у повідомленні агентства наголошується, що "ДТЕК" у даний час не хеджує свої валютні ризики, і це у разі тривалого істотного ослаблення курсу гривні до долара США і євро може погіршити її фінансові позиції, включаючи показники левереджу і забезпеченості.
Відповідно до прес-релізу, довгостроковий РДЕ компанії в іноземній валюті обмежений стелею країни України ("B", прогноз "стабільний").
Довгостроковий РДЕ компанії в національній валюті та її національні рейтинги перебувають на вищому рівні, ніж суверенні рейтинги, оскільки на них не поширюється трансфертний ризик і ризик конвертації за борговими зобов'язаннями в іноземній валюті. Крім того, ці рейтинги відображають відносно стабільний і вертикально інтегрований бізнес "ДТЕК".
В даний час DTEK Holdings Limited має такі рейтинги Fitch: короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні "B", довгостроковий РДЕ в національній валюті на рівні "B+", прогноз "стабільний", і короткостроковий РДЕ в національній валюті на рівні "В". Крім того, національний довгостроковий рейтинг підтверджений на рівні "AA+ (ukr)", прогноз "стабільний", а національний пріоритетний незабезпечений рейтинг підтверджений на рівні "AA+ (ukr)".
"ДТЕК" створена в 2005 році з метою управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк). Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.
100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Ринату Ахметову.
DTEK Finance B.V., фінансова структура DTEK Holdings BV, кінцевої голландської холдингової компанії групи ДТЕК, у квітні 2010 року розмістила п'ятирічні єврооблігації на $500 млн. Купонна ставка за даним розміщенням є фіксованою і становить 9,5% річних з виплатами два рази на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас