Ціни на нафту знижуються на тлі успіху повстанців у Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту знижуються на тлі успіху повстанців у Лівії

Енергетика
691
Світові ціни на нафту демонструють негативну динаміку у вівторок на тлі успішних наступальних дій повстанців у Лівії, що породило розмови про те, що конфлікт в країні може бути скоро вирішений, свідчать дані торгів.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах у Нью-Йорку станом на 7:28 мск зменшилася на 0,53 долара, або на 0,51% - до 103,45 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,44 долара, або на 0,38% - до 114,36 долара за барель.
"Розмови про те, що територіальні завоювання лівійських повстанців можуть прискорити вирішення конфлікту і санкції щодо придбання нафти, непідконтрольної Каддафі, знизили ризики на ринку сировини", - заявив менеджер мельбурнського Banking Group Ltd. Марк Перван.
Раніше в понеділок деякі ЗМІ повідомили, що Міністерство закордонних справ Лівії оголосило про припинення вогню в місті Місрата на заході країни, підкреслюючи готовність лівійської влади до перемир'я з бунтівниками.
У середині лютого в Лівії почалися виступи з вимогою догляду Муаммара Каддафі, який править понад 40 років. Заворушення згодом переросли в збройне протистояння між урядовими силами і повстанцями. Міжнародні організації заявляють про тисячі жертв зіткнень повсталих з урядовими військами, влада Лівії це заперечує.
РБ ООН 17 березня прийняла резолюцію, що передбачає введення безполітної зони над Лівією і що дає можливість проведення іноземної військової операції проти сил Каддафі. У операції, яка почалася 19 березня і одержала назву "Одіссея Світанок", бере участь низка країн, зокрема Великобританія, Франція, США, Канада, Бельгія, Італія, Іспанія, Данія. У неділю, 27 березня, командування військовою операцією коаліції у Лівії офіційно прийняла на себе НАТО.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас