Генпрокуратура просить суд засудити екс-депутата Лозінського до довічного ув'язнення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура просить суд засудити екс-депутата Лозінського до довічного ув'язнення

Кримінал
340
Прокурор Генеральної прокуратури як сторона обвинувачення просить Дніпровський районний суд Києва визнати колишнього депутата Верховної Ради Віктора Лозінського винним у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили загибель жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, і призначити йому остаточне покарання у вигляді довічного ув'язнення.
Про це сказав представник Генпрокуратури в ході судових дебатів.
Крім того, обвинувачення просить суд засудити колишнього прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, колишнього начальника Голованівського райуправління міліції Михайла Ковальського - до 5 років позбавлення волі з відстрочкою 3 роки.
Єгеря Голованівського лісництва Василя Перепелицю Генпрокуратура просить визнати винним у скоєнні злочину, передбаченого статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу й призначити йому покарання у вигляді 5 років в'язниці.
Судові дебати в справі продовжаться 31 березня.
Як повідомляло агентство, 24 березня Дніпровський райсуд завершив судове слідство в справі про смерть Олійника.
Він загинув 16 червня 2009 року внаслідок сутички з Лозінським, Горбенком й Ковальським на території мисливських угідь у Кіровоградській області.
За цим фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 121 (навмисне тяжке тілесне ушкодження, зроблене способом, що має характер особливого знущання, або зроблене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або зроблене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого), що передала в суд 17 листопада 2010.
Лозінський заявив про готовність довести в суді свою невинність.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас