Україна продасть 5% шахти ім. Засядька на біржі і 11% на конкурсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна продасть 5% шахти ім. Засядька на біржі і 11% на конкурсі

Фондовий ринок
310
Фонд держмайна України в процесі завершення приватизації держпідприємства "Шахта ім. Засядька" (Донецька обл.) продасть 5% акцій на біржі, а 11% - на конкурсі, йдеться в повідомленні шахти з посиланням на голову ради організації орендарів шахти ім. Засядька Юхима Звягільського.
"Згідно з планом розміщення акцій, 11% буде реалізовано за конкурсом, 5% - на фондовій біржі, понад 0,5%, на суму понад 10 млн грн, буде виділено для пільгового продажу", - сказав Ю.Звягільський.
Решта акцій будуть належати організації орендарів.
Ю.Звягільський уточнив, що близько 13,5 тис. нинішніх і колишніх працівників шахти зможуть купити акції за 382,5 грн акції загальною номінальною вартістю 765 грн.
Як повідомляється, в рамках реорганізації орендного підприємства буде створено однойменне публічне АТ. У цілому планується випустити 1 млрд 971,259 млн простих іменних акцій номіналом 1 грн кожна. При цьому держава отримає акції на суму 326,563 млн грн, орендар - на 1 млрд 644,696 млн грн.
Деякі об'єкти, що перебувають на балансі шахти, не будуть включені до статутного капіталу ПАТ. Серед них - бомбосховище з усім його майном, комунікації до житлових будинків, лісосмуги та лісонасадження, будівля райвійськкомату, будівлі колишніх дитсадків, гуртожитків та клубу, підсобне господарство в с.Перевалівка. Зазначені об'єкти пізніше будуть передані на баланс місцевих громад.
Згідно з повідомленням, за результатами незалежної оцінки, вартість державного майна на "Шахті ім. Засядька" становить 312 млн грн, вартість майна організації орендарів - 1 млрд 882 млн грн.
Як уточнюється в документі, комісія з приватизації шахти 11 березня завершила складання відповідного плану, 18 березня трудовий колектив шахти затвердив його.
Шахта ім. Засядька є одним з найбільших в Україні виробників вугілля, і обладнана потужною когенераційною станцією. Підприємство в 2010 році збільшило видобуток вугілля на 6% - до 1,65 млн тонн і виробило 967 млн кВт-г електричної і теплової енергії.
Дочірнє підприємство Шахти ім.Засядька - агрофірма "Шахтар" - об'єднує 22 сільськогосподарські підприємства, два комбікормові заводи, три переробні підприємства, конезавод, фазанарій, страусину ферму та філію з розведення оленів.
Орендне підприємство володіє також пансіонатом у Донецькій області та в АРК, дорожньо-будівельним управлінням, готелем "Олімп".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас