Ірландія домагається від ЄЦБ кредитної лінії в 60 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірландія домагається від ЄЦБ кредитної лінії в 60 млрд євро

Казна та Політика
228
Уряд Ірландії домагається надання з боку Європейського центрального банку (ЄЦБ) середньострокових кредитів на суму в 60 млрд євро з тим, щоб замінити ними позики національним банкам з боку Центробанку Ірландії. Про це повідомила лондонська газета The Financial Times.
Як повідомлялося, ЄЦБ вже виділив кредитну лінію у розмірі 100 млрд євро на підтримку банків Ірландії. Ще 70 млрд євро виділив Центробанк цієї країни зони євро. Зараз, однак, новий уряд Ірландської республіки домагається збільшення допомоги з боку ЄЦБ.
Між тим, за даними видання, ЄЦБ не має наміру розширювати допомогу ірландським банкам і навіть може скоротити вже узгоджену кредитну лінію у разі, якщо уряд Ірландії не приступить до реалізації програми зі збільшення капіталізації національних банків.
Посилення позиції ЄЦБ відбулася після отримання попередніх результатів перевірки на стійкість банків Євросоюзу. Офіційні дані про проведені тести будуть опубліковані в найближчий четвер.
Однак сьогодні стало відомо, що приватним банкам Ірландії потрібно від 15 млрд до 25 млрд євро додаткового капіталу. Одночасно ірландські банки повинні продати активів на 90 млрд євро для того, щоб виконати необхідну норму щодо власного капіталу до виданих кредитів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас