Партія Меркель зазнає поразки на виборах у Баден-Вюртембергу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія Меркель зазнає поразки на виборах у Баден-Вюртембергу

Казна та Політика
157
У двох федеральних землях Німеччини - Баден-Вюртемберг та Рейнланд-Пфальц - в неділю, 27 березня, пройшли вибори в ландтаги.
У Баден-Вюртембергу впевнену перемогу здобули "зелені", набравши, згідно з прогнозом телекомпанії ARD, 24,9 відсотка голосів. Це кращий результат "зелених" за всю історію існування партії. Вони в коаліції з соціал-демократами, які отримали 23,4 відсотка голосів, зможуть створити новий земельний уряд, змінивши коаліцію християнських і вільних демократів, які набрали, відповідно 38,2 і 5 відсотків голосів. Нагадаємо, що ХДС правила в цій землі майже 58 років.
У Рейнланд-Пфальці новий земельний уряд, швидше за все, також сформують соціал-демократи і "зелені". СДПН, незважаючи на помітно гірший результат у порівнянні з попередніми виборами, набрала 36,1 відсотка голосів. Представники екологічної партії, які не подолали в 2006 році 5-відсотковий бар'єр, на цей раз, згідно з першими прогнозами, повернулися в ландтаг і можуть отримати 16,1 відсотків голосів виборців. Число прихильників "зелених" помітно збільшилося на тлі аварії японської АЕС.
За християнських демократів проголосували 35,1 відсотка виборців. Партія вільних демократів, згідно з першими прогнозами, не потрапила в ландтаг.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас