Радіація у воді поряд з АЕС "Фукусіма" перевищила норму в 10 млн разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радіація у воді поряд з АЕС "Фукусіма" перевищила норму в 10 млн разів

Енергетика
1633
Рівень радіації у воді на другому реакторі аварійної японської атомної електростанції (АЕС) "Фукусіма-1" в 10 млн разів перевищує допустимий рівень. Про це повідомляє сьогодні агентство Kyodo.
Як передає ВВС, всі роботи на другому реакторі припинені, робочі евакуйовані.
Представники компанії - оператора станції Tokyo Electric Power Company (TEPCO) не змогли уточнити, коли поновляться ремонтні роботи.
Раніше сьогодні повідомлялося, що вміст радіоактивного йоду в морській воді поблизу аварійної АЕС "Фукусима-1" перевищив встановлену граничну норму в 1850 разів.
Представники МАГАТЕ попередили, що криза, що вибухнула від землетрусу на АЕС "Фукусіма-1", далека від завершення. Роботи по виправленню ситуації на атомному комплексі продовжуватимуться тижні, якщо не місяці.
24 березня 17 працівників станції отримали серйозне опромінювання, двоє з них були госпіталізовані з серйозними пошкодженнями шкіри. Рівень радіоактивного фону у воді, що просочилася крізь костюми працівників, перевищував норму в 10 тис. разів.
Влада попросили населення покинути 30-кілометрову зону навколо станції.
Руйнівний землетрус 11 березня 2011 р. магнітудою 9 і цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів Японії і вивели з ладу систему охолоджування реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що привело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас