Китай заборонив імпорт частини харчових продуктів і сільгосппродукції з Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай заборонив імпорт частини харчових продуктів і сільгосппродукції з Японії

Казна та Політика
102
Головне державне управління технічного і карантинного контролю за якістю товарів Китаю (ГДУТКК) опублікувало бюлетень, який забороняє імпорт частини харчових продуктів і сільгосппродукції з Японії. ГДУТКК заявило, що витік радіації на японській АЕС "Фукусіма-1" сильно забруднив місцеві сільськогосподарські продукти, передає "Сіньхуа".
Уряд Японії вже виявив значне перевищення норм радіоактивності у відповідній продукції сільського господарства з багатьох районів і заборонив її реалізацію та використання в їжу.
Для забезпечення безпеки харчових продуктів сільськогосподарського виробництва, які ввозяться в Китай, ГДУТКК забороняє з цього числа імпорт молочних продуктів, овочів і продуктів їх переробки, фруктів, морських тварин і морепродуктів з префектур Фукусіма, Тотігі, Гумма, Ібаракі і Тіба. ГДУТКК також вимагає від усіх місцевих санітарно-контрольних установ додатково посилити перевірку інших харчових продуктів сільського господарства, що ввозяться в Китай з цих префектур, на вміст у них радіоактивних речовин для запобігання імпорту забрудненої радіацією сільськогосподарської продукції.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас