Експерт: Поточний курс ФРС США відповідає реаліям економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Поточний курс ФРС США відповідає реаліям економіки

Казна та Політика
245
Відновлення економіки США твердо стоїть на ногах, проте все ще існує досить слабких місць, що дають підстави для збереження ставок на дуже низькому рівні, заявив у п'ятницю глава ФРБ Атланти Денніс Локхарт.
У той же час загальна інфляція залишається під контролем, незважаючи на нещодавнє зростання цін на продукти харчування та енергоносії, сказав він. "Я як і раніше вважаю, що поточний курс монетарної політики задовольняє існуючу і прогнозовану економічну ситуацію", - заявив Локхарт на конференції Bonita/Estero Market Pulse в п'ятницю.
Зауваження Локхарта вказують на те, що він хотів би продовжити реалізацію програми кількісного пом'якшення обсягом 600 млрд доларів до її офіційного закінчення в липні, не плануючи її розширювати або продовжувати.
При цьому він відкинув припущення про те, що чиновники ФРС не беруть до уваги високі ціни на продукти харчування і паливо. "Всупереч поширеній думці чиновники Федрезерву теж люди - вони їдять і заправляють бензобаки", - сказав Локхарт.
Глава ФРБ Атланти сказав також, що ринок праці поступово відновлюється, однак скорочення рівня безробіття до 8,9% у березні з 9,8% не є цілком позитивною подією, тому що "включає в себе вибуття з робочої сили людей, зневірених знайти роботу".
Політика Центробанку щодо програми кількісного пом'якшення спричинила звинувачення з боку республіканців в тому, що ФРС може спровокувати своїми діями інфляцію в майбутньому.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас