Експерт: Відмова від грошей МВФ не вплине негативно на економіку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Відмова від грошей МВФ не вплине негативно на економіку України

Казна та Політика
497
Відмова від грошей МВФ не вплине негативно на економіку України. У цьому випадку сальдо платіжного балансу в 2011 році буде близько нуля, а впливу на бюджет не буде, тому що МВФ планував перераховувати всі гроші від кредиту на рахунки Національного банку України, повідомили в компанії Adamant Investments.
Однак, як зазначив Андрій Пархоменко, директор аналітичного департаменту інвестиційної компанії Adamant Investments, отримання кожного траншу кредиту МВФ зумовлено необхідністю прогресу України у певних економічних реформах, зокрема, це пенсійна реформа, підвищення цін на енергоносії і комунальні послуги до рентабельного для виробників рівня, реформа валютного ринку, деякі реформи в банківському секторі та бюджетному процесі і т.д.
Відмова від кредитної програми, за словами експерта, може означати, що тепер прогрес у вищезгаданих реформах буде більш повільним або буде відсутній зовсім, що негативно позначиться на довгостроковому економічному зростанні України. Крім цього, відмова від кредиту МВФ може бути оцінена деякими іноземними інвесторами, як подія, що збільшує ризик країни Україна. Відповідно, чистий приплив інвестицій може скоротитися.
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що теоретично Україна може відмовитися від отримання наступного траншу кредиту Міжнародного валютного фонду, хоча це буде дуже невигідно для країни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас