АМКУ заборонив трансляцію недостовірної реклами лікарського засобу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ заборонив трансляцію недостовірної реклами лікарського засобу

343
На вимогу Антимонопольного комітету України ВАТ "Фармак" (Київ) призупинило трансляцію на телебаченні реклами лікарського засобу власного виробництва "Едем", в якої розповсюджувалася неточна інформація. Про це повідомили в прес-службі АМКУ.
Зокрема, мова йде про рекламний ролик препарату, який містив твердження: "Швидко і безпечно допомагає позбутися від будь-яких симптомів алергії".
Ролик транслювався на замовлення ВАТ "Фармак" під час рекламної кампанії з просування препарату в серпні 2010 р. на одному з центральних телеканалів.
Як встановив Комітет, використане компанією формулювання в рекламі є неточним і може ввести споживачів в оману. Адже в інструкції для медичного застосування сиропу і таблеток "Едем" зазначений не весь перелік симптомів алергії. Зокрема, лікарський засіб не знімає симптоми бронхіальної астми, анафілактичного шоку, сироваткової хвороби і т. п.
У зв'язку з цим АМКУ зобов'язав ВАТ "Фармак" припинити дії з ознаками недобросовісної конкуренції.
Реагуючи на вимогу Комітету, компанія повідомила про вжиття ефективних заходів для попередження порушень законодавства про захист від недобросовісної реклами та припинення трансляції такої реклами.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас