Балога: Підвищення тарифів на електроенергію - економічна необхідність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога: Підвищення тарифів на електроенергію - економічна необхідність

457
Вартість електроенергії та газу в Україні буде збільшуватися - це продиктовано економічною необхідністю. Проте одночасно з цим зростанням треба почати продумані реформи в енергетиці, враховуючи сучасний європейський досвід. Про це заявив лідер Єдиного Центру Віктор Балога, коментуючи ситуацію в ЖКГ.
"Потрібно чесно визнати, що підвищення тарифів диктує економіка. Ціни будуть йти вгору. Однак без серйозних змін в енергетичній галузі ми неминуче дійдемо до краю, коли споживачі просто не зможуть платити за рахунками", - зазначив політик.
На думку Балоги, державі варто зосередитися на трьох пріоритетних напрямках реформ в енергетиці: диверсифікація поставок, альтернативні джерела енергії та енергозбереження. "Треба відкрити внутрішній ринок для іноземних постачальників енергії, причому не лише для промислових споживачів, але і для населення. У Європі вже давно люди самі вибирають, у кого і за скільки купувати газ, тепло і електрику. Тоді як у нас в ціні на енергоносії закладена непомірна монопольна складова", - сказав Балога.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас