Справу про розтрату "Нафтогазом" 11 млрд куб. м газу направили до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справу про розтрату "Нафтогазом" 11 млрд куб. м газу направили до суду

Кримінал
259
Кримінальну справу про розтрату посадовими особами НАК "Нафтогаз України" 11 мільярдів кубометрів природного газу направлено до суду.
Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).
25 березня прокурор Києва затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі, порушеній за фактом розтрати посадовими особами НАК "Нафтогаз України" шляхом зловживання своїм службовим становищем 11 мільярдів кубометрів природного газу "РосУкрЕнерго" вартістю 15,9 млрд гривень.
Справу було порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.
Як раніше повідомлялося, головний комерційний інтерес влади (а саме повернення "Нафтогазом" 12,1 куб. м газу РУЕ) був схвалений МВФ.
Нагадаємо, 8 червня 2010 року Стокгольмський арбітражний суд задовольнив позов "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу" про незаконне розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу. Суд постановив повернути газ РУЕ, а також повернути додатково 1,1 мільярда кубів газу як компенсацію за порушення умов контракту.
19 липня 2010 року компанія РУЕ звернулася до Шевченківського районного суду Києва з клопотанням про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року.
24 листопада минулого року Верховний суд України підтвердив рішення Шевченківського районного суду Києва від 13 серпня і Апеляційного суду Києва від 17 вересня, якими була підтверджена правомірність рішення Стокгольмського арбітражного суду від 8 червня 2010 року, відповідно до якого "Нафтогаз" зобов'язаний повернути компанії 11 мільярдів кубометрів газу і виплатити штраф у товарній формі в розмірі 1,1 мільярда кубів газу.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас