Україна передала Іраку першу партію БТР-4 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна передала Іраку першу партію БТР-4

757
Українська держкомпанія "Укрспецекспорт" передала Іраку першу партію бронетранспортерів БТР-4, йдеться в прес-релізі організації.
В першу партію увійшли 26 бронетранспортерів. Крім того, іракській стороні були передані машини технічного обслуговування й тренажери для підготовки екіпажів БТР-4. Делегація Іраку, яка приймала українську техніку, підписала акт приймання.
"Іракська сторона скрупульозно підійшла до приймання даної техніки. Зокрема, стрільбові випробування пройшла кожна друга машина. Українська бронетехніка отримала високу оцінку іракської сторони при мінімальній кількості зауважень", - йдеться в повідомленні "Укроборонекспорт". Як очікується, техніка, що пройшла приймання, буде відправлена до Іраку в квітні 2011 року.
Контракт на постачання бронетранспортерів Іраку був підписаний в кінці 2009 року. За умовами угоди, сума якої склала 457,5 мільйона доларів, іракська сторона повинна отримати 420 БТР-4: 270 лінійних машин, 80 командирських, 30 штабних, 30 медичних і десять ремонтно-евакуаційних. Постачання техніки спочатку було намічено на осінь 2010 року, проте затрималася через виявлення браку у встановлених на БТР-4 гарматах.
Крім бронетранспортерів, Україна також повинна передати Іраку шість військово-транспортних літаків Ан-32Б. Відповідний контракт, вартість якого склала 99 мільйонів доларів, також був підписаний в кінці 2009 року. Постачання літаків теж затрималася. Раніше "Укрспецекспорт" повідомив, що український авіаційний науково-технічний комплекс імені Антонова передасть перші два Ан-32Б Іраку до 7 березня 2011 року. Чи відбулася передача літаків замовнику, поки невідомо.
Раніше стало відомо, що за умовами контракту Ірак має право виставити Україні штрафні санкції у розмірі одного відсотка від суми угоди на місяць, починаючи з другого місяця затримки. За відстрочки за контрактом на постачання літаків у середині січня 2011 року Ірак вимагав від України штраф у розмірі 165 тисяч доларів, проте пізніше сторонам вдалося домовитися про скасування санкцій.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас