Київ допоможе Москві будувати метро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ допоможе Москві будувати метро

490
Керівництво Києва і Москви домовилися про співпрацю в будівництві московського метро. Таке рішення було прийнято під час робочого візиту голови Київської міської держадміністрації Олександра Попова до Москви, повідомила прес-служба КМДА.
Як повідомляє прес-служба КМДА, у Москві відбулася зустріч керівника дирекції будівництва метрополітену КП "Київський метрополітен" Олександра Охотнікова і керівництва ВАТ "Московський Метробуд", ТОВ "ТрансІнжСтрой" і тунельної асоціації Росії.
Дирекція будівництва метрополітену запропонувала допомогу в розробці проекту будівництва московського метро. Для обговорення цього питання фахівці проектного інституту Укрметротунельпроект вже в найближчі дні відвідають Москву.
"Сьогодні в Москві, за офіційними даними, мешкають понад 10 млн осіб. Зареєстровано понад 5,5 млн автомобілів. І навіть при діючому метро, транспортна інфраструктура міста дуже перевантажена. Єдиним шляхом вирішення цієї проблеми є розвиток мережі метрополітену і будівництва підземних тунелів і підземних автопаркінгів. Безсумнівно, такий досвід дуже цікавий і актуальний і для Києва, адже ми маємо схожі проблеми", - зазначив Охотніков.
Разом з тим, за його словами, Київ планує переймати досвід Москви в будівництві транспортних підземних тунелів. Зокрема, вже зараз в російській столиці ведеться будівництво унікального тунелю. Особливість його полягає в тому, що зведення об'єкта відбувається в районі досить щільної житлової забудови та ведеться під діючими тунелями метро.
"Сьогодні однією з актуальних проблем, які турбують киян, є проблема заторів, тому для нас дуже цікавий досвід будівництва таких складних об'єктів, як Алабяна-Балтійський тунель. Перебуваючи в Москві з робочим візитом, я особисто ознайомився з технологією будівництва. Вона дозволяє проводити роботи, не порушуючи життєдіяльність міста і не створюючи додаткові незручності для жителів", - зазначив голова КМДА Олександр Попов.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас