Поляки відмовилися від польотів на Ту-154М — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поляки відмовилися від польотів на Ту-154М

Казна та Політика
160
Вищі посадові особи Польщі поки не будуть літати на літаку Ту-154М.
"Міністр (оборони) вирішив, що головні особи в державі поки не будуть літати на літаку Ту-154М", - сказав прес-секретар польського Міноборони Януш Сеймей, передає РИА-Новости.
Раніше глава польського оборонного відомства Богдан Кліх заявив в ефірі радіостанції RMF FM, що цей літак буде здійснювати тільки навчальні й експериментальні рейси. Це рішення пов'язане з тим, що 11 березня Росавіація рекомендувала авіакомпаніям призупинити з липня цього року використання Ту-154М.
"Я заборонив рейси VIP-персон на польському Ту-154М, доки ситуація не проясниться. Голова ВПС Польщі звернувся до російської сторони з проханням надати всю інформацію й оцінку тієї моделі Ту-154, якою володіють ВПС Польщі, щоб з'ясувати, чи стосуються рекомендації припинення польотів цього конкретного літака", - сказав Кліх.
У даний момент польська сторона має в своєму розпорядженні один літак Ту-154М класу "люкс". Цей борт входить в авіапарк 36-го спеціального полку, що відповідає за польоти перших осіб держави. Цей літак - єдина машина такого типу, що залишилася в Польщі після катастрофи Ту-154 10 квітня 2010 року, в якій загинули 96 поляків, у тому числі президент Лех Качинський і його дружина.
Нагадаємо, що вчора польські ЗМІ опублікували інформацію, що у цього літака при посадці виникла аварійна ситуація, яка, на щастя, не призвела до катастрофи.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас