Обличчя США міняється - у країні 50 млн іспаномовних жителів з ​​310 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обличчя США міняється - у країні 50 млн іспаномовних жителів з ​​310 млн

Казна та Політика
242
Дані Бюро переписів США свідчать, що чисельність іспаномовного населення країни з 2000 року збільшилася більш ніж удвічі і перевищує 50 млн осіб, повідомляє американська телекомпанія Сі-Ен-Ен з посиланням на дані демографів.
"Обличчя нашої країни змінюється", - заявив журналістам співробітник соціологічного центру "П'ю іспенік сентер" Джеффрі Пассел.
За словами експерта, дані Бюро переписів свідчать, що чисельність білого неіспаномовного населення США за останні роки не змінилася, а от іспаномовне та азіатське населення США стрімко зростає.
Дж.Пассел розповів, що близько 47 млн осіб, які говорять іспанською, були зареєстровані переписувачами в 48 штатах США. Статдані з одного тільки штату Нью-Йорк дозволяють заявляти, що чисельність іспаномовного населення в країні коливається між 50 млн і 50,5 млн осіб.
Чисельність населення США - вихідців з азіатських країн з 2000 року також зросла в два рази, але загальна кількість азіатського населення в країні в три рази менша, ніж іспаномовного, зазначив Дж.Пассел.
За попередніми даними, населення США в даний час трохи перевищує 311 млн, що дозволяє вважати цю країну третьою за кількістю населення в світі після КНР (1,34 млрд людей) і Індії (1,19 млрд людей).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас