Бродський хвалиться, що заклав "бомбу" в Податковий кодекс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський хвалиться, що заклав "бомбу" в Податковий кодекс

Казна та Політика
2235
Уповноважений уряду з питань дерегулювання, колишній голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський повідомив про "бомбу", яку йому вдалося закласти в Податковий кодекс і на яку ніхто не звернув уваги, хоча вона вже діє.
Про це він заявив журналу Weekly.ua.
Йдеться про статтю 49.17. Податкового кодексу. У ній написано, що електронні ключі, необхідні для подання звітності, податківці тепер повинні видавати за свій рахунок, а всі реєстри й електронні бази належатимуть державі і будуть безкоштовними. "Хочу донести до всіх підприємців, які вони мають право вимагати від податкової електронні ключі безкоштовно. Податкова зобов`язана виконувати цю статтю. І лафа у вигляді поборів (1 тисяча гривень щорічно з кожного платника) для цілої групи придворних компаній, які продавали електронні ключі, також скінчилася. Ще раз повторю: парламент і Президент відмінили платні ключі", - заявив Бродський.
Крім того, Бродський і його відомство розробили законопроект про посилення відповідальності громадян і чиновників за дачу хабара. Згідно з цим законопроектом за отримання хабара штрафом уже не відбудешся. Кожному чиновникові, співробітникові контролюючих або правоохоронних органів, незалежно від розміру хабара, загрожує в`язниця - від двох місяців до п`яти років, пише журнал Weekly.ua.
Законопроект передбачає санкції не тільки для нечистих на руку чиновників, а й для громадян, які дають хабар. Зокрема, для особи, яка запропонувала хабар, розмір штрафу зросте вп`ятеро (з 30-100 неоподатковуваних мінімумів до 100-500). А за повторну спробу підкупити чиновника доведеться заплатити вже 500-1000 мінімумів (до 17 тис. грн.) або ж загриміти за грати на термін від двох до п`яти років.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас