Голова Єврогрупи: Для допомоги Португалії буде достатньо 75 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Єврогрупи: Для допомоги Португалії буде достатньо 75 млрд євро

Казна та Політика
212
Для допомоги Португалії буде достатно 75 млрд євро. Таку думку висловив у четвер після прибуття на саміт ЄС голова Єврогрупи, прем'єр-міністр Люксембурга Жан-Клод Юнкер. "Якщо Португалія звернеться цз відповідним запитом, сума в 75 мільярдів євро буде достатньою", - заявив він.
"У нас є достатньо можливостей, аби допомогти Португалії, якщо вона про це попросить", - підкреслив у свою чергу прем'єр-міністр Швеції Фредрік Рейнфельдт.
Питання про надання допомоги Португалії стане одним з основних в четвер на саміті ЄС після початку політичної кризи в цій країні, яка може ознаменувати початок нової потужної атаки ринків на євро. Багато лідерів ЄС вважали за краще вже прийняти рішення про надання фінансової допомоги Португалії і тим заспокоїти ринки, замість того аби спостерігати за нестійкою рівновагою в цій країні.
В той же час прем'єр Португалії Жозе Сократеш, який подав у відставку, але продовжує виконувати функції глави уряду, заявив, що "виступатиме проти зовнішньої фінансової допомоги". Виділення допомоги означатиме для Португалії подальші зобов'язання зі зменшення бюджетного дефіциту.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас