Мін'юст України зареєстрував порядок нарахування тарифів на воду та теплоенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст України зареєстрував порядок нарахування тарифів на воду та теплоенергію

Казна та Політика
876
Міністерство юстиції України 17 березня зареєструвало порядок нарахування тарифів на воду та теплоенергію. Про це повідомив голова Національної комісії з регулювання електроенергетики України (НКРЕ) Сергій Титенко.
Він нагадав, що згідно із законодавством зареєстровані Мін'юстом подібні рішення повинні протягом 10 днів бути опубліковані в офіційному виданні Мін'юсту, після чого вони набувають чинності. "Відповідно ми будемо мати інструмент і будемо за новим принципом розраховувати всі тарифи", - підкреслив голова НКРЕ.
На питання журналістів про те, чи означає введення нового принципу нарахування тарифів їх неминуче зростання в подальшому, Тітенко підкреслив: "Ні, може (тарифи) і зменшаться... У нас зараз є тільки купа папірців, підписаних керівником компанії, що їхні витрати такі-то... І все. А може там багато резервів закладено, може там є нецільове використання коштів. Тобто, є об'єктивні речі для водоканалів - це вартість електроенергії, вона встановлена, і якщо за лічильниками рахувати, то тут нікуди не подінешся, а для теплокомуненерго - вартість газу на всі інші показники і складники собівартості вимагає дуже зваженої роботи. Наприклад, що стосується фінансових витрат компаній і залучених кредитів". Нагадаємо, з 1 квітня 2011 р. НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію для населення на 15%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас