Литвин: Питання про продаж української землі можна виносити на референдум — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Питання про продаж української землі можна виносити на референдум

Аграрний ринок
318
Голова Верховної Ради Володимир Литвин розчарований результатами парламентських слухань щодо земельної реформи, і вважає, що на референдум з цих питань влада повинна виходити з готовою позицією.
"Я розчарований, я очікував значно більшого", - сказав Литвин на прес-конференції, коментуючи результати парламентських слухань, що відбулися в середу у Верховній Раді, під час яких обговорювалося питання проведення земельної реформи в Україні.
При цьому спікер зазначив, що очікував від парламентських слухань, що під час них відбудеться серйозна розмова про ті ризики, які сьогодні існують в питаннях обороту землі. Литвин зазначив, що парламентські слухання "в черговий раз продемонстрували, що ми надзвичайно потужні в констатації фактів".
Також Литвин висловив думку, що виносити на всеукраїнський референдум питання про продаж землі можна. "Я думаю, що можна спрогнозувати і якими будуть результати цього референдуму", - сказав спікер.
За його словами, коли держава або ініціативні групи вважають за необхідне порадитися з народом, як наслідок - референдум можна спрогнозувати.
Спікер також зазначив, що якщо така ініціатива про проведення всеукраїнського референдуму буде запропонована, то необхідно зареєструвати ініціативні групи, після цього має бути зібрано 3 млн підписів, причому в 2/3 областях України має бути зібрано не менше ніж по 100 тис таких підписів, після цього президент України повинен проголосити референдум. "Але я вважаю, що сьогодні потрібно знайти консенсус на рівні тих, хто приймає рішення, на рівні влади, а потім вже йти до людей", - підкреслив Литвин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас