Найбільше українці бояться економічного краху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільше українці бояться економічного краху

Казна та Політика
639
Найбільшою загрозою для України є економічний занепад країни. Цього бояться 53% респондентів, опитаних соціологічною групою "Рейтинг" у березні 2011 року.
У той же час соціологи визнають, що за рік страхи трохи розсіялися - роком раніше краху економіки боялися 56% респондентів.
Зараз багато хто в Україні боїться зростання безробіття (47%), знецінення гривні (23%), свавілля влади (23%) і деградації населення (18%).
Крім того, до списку загроз потрапили погіршення медичного обслуговування (15%), зростання злочинності (13%), екологічні катастрофи (13%), масова міграція українців за кордон (11%).
Як повідомляє прес-служба соціологічної групи "Рейтинг", 9% опитаних лякає розкол країни, демографічна криза і можлива втрата незалежності, 8% - можлива громадянська війна, 7% - погіршення рівня освіти.
Крім того, 6% опитаних бояться втратити контроль над українською ГТС, 5% - антиконституційного перевороту, 3% - військової загрози з боку Росії, 2% - загрози тероризму, 1% - військової загрози з боку Заходу. Тільки 2% опитаного населення не відчувають ніяких загроз.
За рік громадяни почали більше боятися безробіття, деградації населення, масової міграції за кордон, демографічної кризи, громадянської війни і погіршення рівня освіти в країні.
Цікаві тенденції проявилися в розрізі регіонів: на Донбасі почали більше боятися знецінення гривні, зростання злочинності і демографічної кризи, на заході країни - безробіття і свавілля влади, в центрі - безробіття та погіршення медичного обслуговування, на півночі - безробіття та знецінення гривні, на сході - безробіття, поганої медицини і освіти, на півдні - погіршення медичного обслуговування, деградації населення та громадянської війни.
Опитування проводилося 4-14 березня. Опитували населення України віком від 18 років і старше. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв'ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3 %, для значень близьких до 5% - не більше 1%.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас