УКБС: Євростандарти у фінансовій звітності залучать інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС: Євростандарти у фінансовій звітності залучать інвесторів

Казна та Політика
232
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" звернулася до Верховної Ради України c проханням підтримати проекту Закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань бухгалтерського обліку", згідно з яким публічні акціонерні товариства, банки, страховики та інші підприємства зобов'язані складати фінансову звітність (у т.ч. консолідовану) за міжнародними стандартами.
Про це FINANCE.UA повідомила прес-служба УКБС.
На думку асоціації, така законодавча ініціатива буде сприяти переходу фінустанов і публічних акціонерних товариств нефінансового сектору на складання звітності за міжнародними стандартами.
УКБС звернув увагу ВРУ на необхідність вдосконалення окремих норм законопроекту з метою усунення правових колізій та уникнення зайвих ускладнень в роботі господарюючих суб'єктів при впровадженні МСФЗ. Зокрема, асоціація пропонує залишити чинний термін оприлюднення річної фінзвітності та річної консолідованої фінзвітності разом з аудиторським висновком (до 1 червня).
"Прийняття зауважень УКБС дозволить створити сприятливі умови для оптимізації процесу переходу учасників фінансового ринку до безпосереднього застосування міжнародних стандартів для складання фінзвітності. Це сприятиме зростанню довіри інвесторів до якості інформації про результати господарської діяльності підприємств, а отже, і їх мотивації вкладати капітал в економіку України", - зазначає Генеральний директор УКБС Галина Оліфер.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас