G7 готова знову провести валютну інтервенцію для стабілізації ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G7 готова знову провести валютну інтервенцію для стабілізації ієни

Казна та Політика
323
"Велика сімка" готова провести повторну валютну інтервенцію для стабілізації курсу японської ієни. Таку заяву зробив сьогодні глава Єврогрупи Жан-Клод Юнкер, передає РБК з посиланням на Reuters.
Зокрема, глава Єврогрупи зазначив, що до повторного проведення даної процедури висловили готовність центральні банки Японії та США, а також Європейський центральний банк (ЄЦБ).
Відзначимо, країни G7 18 березня 2011 вже провели інтервенцію для стабілізації курсу японської валюти у зв'язку зі зростанням ієни, що спостерігалося в останні дні, яке підриває стійкість японської економіки і заважає зусиллям Токіо з подолання наслідків катастрофічних стихійних лих.
Однак, на думку Ж.-К.Юнкера, дані заходи допомогли стабілізувати курс японської валюти лише ненадовго, і вона знову "рухається не в тому напрямку".
Раніше повідомлялося, що ослаблення ієни було викликано проведенням скоординованих дій Центробанків Японії, США, Канади і Європейського союзу, що викинули на ринок значну кількість ієн і скуповували долари.
Нагадаємо також, що Банк Японії виділив 18 березня ц.р. ще 3 трлн ієн (38 млрд дол.) для підтримки фінансових ринків країни. Раніше Банк Японії прийняв рішення про виділення 8,8 трлн ієн (108,8 млрд дол.) для підтримки фінансових ринків країни. На даний момент борг Японії вдвічі перевищує валовий внутрішній продукт (ВВП).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас