Кабмін пропонує Раді спростити процедуру відкриття бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді спростити процедуру відкриття бізнесу

Казна та Політика
307
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді спростити процедуру відкриття бізнесу.
Про це сказано в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі.
Зі слів заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Вадима Копилова, відповідний законопроект уряд погодив на своєму засіданні в середу.
Він зазначив, що законопроектом регулюється порядок створення різних юридичних осіб - товариств із обмеженою відповідальністю, акціонерних товариств, командитних товариств, державних комерційних підприємств.
Крім того, законопроектом запропоновано визначати статутний капітал ТОВ, виходячи із суми вкладів його учасників, а загальним зборам акціонерів - самостійно ухвалювати рішення щодо створення і обсягу статутного капіталу акціонерного товариства.
Зі слів заступника міністра, відповідно до документа, заявлений статутний капітал буде підлягати сплаті до закінчення першого року з моменту державної реєстрації суб'єкта господарювання, а не до моменту її здійснення, як передбачено законодавством сьогодні.
Копилов також вказав на скорочення проектом закону строку проведення державної реєстрації юридичної особи з 3 до 2 днів, а також виключення вимоги про обов'язковість нотаріального оформлення окремих документів, які надаються для проведення державної реєстрації і припинення суб'єктів господарювання.
На думку чиновника, затвердження законопроекту забезпечить однакові стартові умови для початку ведення бізнесу всім суб'єктам господарювання.
Як повідомляло агентство, Кабмін пропонує Раді спростити процедуру закриття бізнесу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас