АУБ вважає обгрунтованим визнання Верховним Судом законності надання кредитів у інвалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ вважає обгрунтованим визнання Верховним Судом законності надання кредитів у інвалюті

Казна та Політика
309
Асоціація українських банків вважає обгрунтованим визнання Верховним Судом законності надання банками кредитів в іноземній валюті.
Про це говориться у повідомленні асоціації.
"АУБ підтримує рішення Верховного Суду про визнання законності надання кредитів у валюті", - наголошується у повідомленні.
Зокрема, Верховний Суд відмінив рішення Вищого спеціалізованого суду із розгляду цивільних і кримінальних справ, яким визнавалось, що банки не мають права видавати кредити в інвалюті без індивідуальної валютної ліцензії Національного банку.
В грудні 2010 року, за даними АУБ, Вищий цивільний і кримінальний суд своєю постановою залишив чинним рішення судів нижчих інстанцій, в яких визнавався недійсним кредитний договір в іноземній валюті і договір іпотеки у зв'язку з відсутністю у сторін індивідуальної ліцензії НБУ на використання іноземної валюти на території України як засібу платежу.
Із цього приводу асоціація направила звернення до Президента, а також звернення до кількох державних органів із проханням вжити заходів із недопущення загрози масового неповернення кредитів в інвалюті.
АУБ також звернулася до Президента із проханням відносно необхідності введення державної політики жорсткої платіжної дисципліни і невідворотності погашення боргів.
Асоціація вважає за необхідне ініціацію Януковичем внесення змін до закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з відсутністю у судовій системі єдності із питання законності валютного кредитування.
Як повідомляло агентство, раніше НБУ заявляв про законність раніше укладених банками договорів про надання кредитів в інвалюті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас