Акімова закликає профспілки уникати політизації своєї діяльності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова закликає профспілки уникати політизації своєї діяльності

Казна та Політика
79
Перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова закликає профспілки уникати політизації своєї діяльності.
Про це вона сказала на з'їзді Федерації профспілок.
"Профспілкам необхідно зосередитися на реальному, а не формальному захисті інтересів трудових колективів і уникати якнайбільше політизації своєї роботи або дуже надмірної концентрації зусиль на вирішенні майнових питань", - сказала Акімова.
При цьому, з її слів, відповідно до останніх соціологічних опитувань, люди вважають, що профспілки не займаються реальним захистом прав працівників.
"Незважаючи на зростання кількості профспілкових організацій, у розумінні більшості людей діяльність профспілок, на жаль, пов'язується з функціями, які були характерні в радянські часи - це розподіл путівок на відпочинок, новорічні подарунки та інше. У захисті своїх інтересів працівники продовжують сподіватися, у першу чергу, на власні сили, рівень довіри до профспілок залишається не дуже високим. Це не моя думка, це соціологічні дослідження, проведені в лютому", - сказала Акімова.
З її слів, такі дослідження показують, що профспілкам зараз довіряє лише 20% опитаних в Україні, а привабливість членства в профспілках зменшується.
"Слід дуже багато попрацювати, щоб повернути і зміцнити втрачену довіру людей. Насамперед, зараз необхідно активізувати роботу безпосередньо в трудових колективах і первинних організаціях. Інший формат відносин ви відчуєте і з боку виконавчої влади, тому що я вважаю неприпустимим втручання в діяльність профспілок з боку керівників міністерств і відомств", - сказала перший заступник голови Адміністрації.
Акімова підкреслила, що в країні відбуваються масштабні реформи, і влада розраховує на підтримку й розуміння профспілок.
Як повідомляло агентство, віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вказує на необхідність формування системного соціального діалогу держави і профспілок.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас