Ляпіна і Королевська пропонують Раді заборонити ДАІ вилучати у водіїв права й талон техогляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна і Королевська пропонують Раді заборонити ДАІ вилучати у водіїв права й талон техогляду

Казна та Політика
315
Депутати Верховної Ради Ксенія Ляпіна (фракція Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона") і Наталія Королевська (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина") пропонують парламенту заборонити співробітникам Державної автомобільної інспекції тимчасово вилучати у водіїв їхні права, талон проходження техогляду й ліцензійну картку (на здійснення перевезень) при порушенні правил дорожнього руху.
Про це сказано в законопроекті №8199, зареєстрованому 3 березня.
У пояснювальній записці депутати зазначають, що зараз інспектори можуть вилучати на строк до 3 місяців права водія при порушенні правил руху, при цьому на руки видаються тимчасові права.
Водночас якщо суд не позбавив громадянина права керування, йому доводиться їхати за своїми правами в те відділення ДАІ, що зафіксувало порушення правил, що може викликати додаткові витрати, якщо йому доведеться їхати в інший регіон.
Депутати також пропонують зменшити список документів, які підтверджують право на керування автотранспортним засобом, скасувавши дорожній (маршрутний) лист, довіреність на керування автомобілем, товарно-супровідні документи.
Крім того, законопроектом пропонується скасувати право Кабінету Міністрів установлювати термін дії посвідчення водія.
Депутати також пропонують Раді скасувати обов'язкову вимогу про виготовлення ліцензійних карток на бланках суворої звітності.
Вони мотивують це тим, що ліцензійні картки є лише доповненнями до ліцензій на здійснення пасажирських і вантажних перевезень, тому вимога про їхнє виготовлення на бланках суворої звітності зайва.
Крім того, у пояснювальній записці підкреслюється, що в 2010 році спостерігалася недостача бланків, через що затримувалася видача ліцензійних карток.
Законопроект припускає внесення змін у закони "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", "Про міліцію", "Про автомобільний транспорт", "Про дорожній рух" і в Кодекс про адміністративні правопорушення.
Як повідомляло агентство, у грудні 2008 року Кабмін затвердив порядок тимчасового вилучення прав водія у водіїв, талона про проходження техогляду й ліцензійної картки на транспортний засіб у випадку скоєння ними правопорушень і їхнього повернення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас