Бернанке: Фінансові реформи в США допоможуть невеликим банкам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Фінансові реформи в США допоможуть невеликим банкам

Казна та Політика
286
Нові норми регулювання банківської діяльності в США, і зокрема закон Додда-Френка, схвалений влітку 2010 року, підуть на користь середнім і малим фінансовим установам, оскільки сприяють створенню рівних умов з гігантами галузі, заявив глава ФРС США Бен Бернанке, виступаючи на щорічній конференції малих та середніх банків в Сан-Дієго.
Він запевнив, що законодавство торкнеться фінансових компаній, які вважаються "занадто великими, щоб впасти", за допомогою, зокрема, обмеження діапазону їх діяльності та підвищення вимог до їх капіталу.
За словами голови регулятора, одним з позитивних моментів реформи має стати створення однорідного конкурентного середовища для фінансових організацій всіх рівнів. "Фінансова система, в якій домінують такі банки (дуже великі, щоб розоритися, - ред.), не може бути здоровою фінансовою системою", - додав Бернанке.
Закон Додда-Френка, названий так по іменах глави комітету з фінансових послуг палати представників Конгресу Барні Френка і сенатора Крістофера Додда, який очолює банківський комітет верхньої палати конгресу, був підписаний президентом США Бараком Обамою в липні 2010 року. Основною його метою вважається захист американських платників податків від надмірних ризиків, що виникають у фінансовій системі, а також недопущення повторення масштабної фінансової кризи.
Законодавство, зокрема, вимагає від учасників ринку переводити операції з деривативами на біржу, а також обмежує розмір штрафів за прострочення по кредитних картках. Для того щоб закон остаточно запрацював, потрібно прийняти 243 підзаконні акти і провести понад 150 додаткових досліджень з різних тем.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас