Уоррен Баффет готує свою відставку і знайшов наставника, "який приніс ще більше грошей" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Баффет готує свою відставку і знайшов наставника, "який приніс ще більше грошей"

Казна та Політика
513
Мільярдер Уоррен Баффетт, який очолює багатопрофільну компанію Berkshire Hathaway, назвав ім'я свого наступника, повідомляє Bloomberg. За словами фінансиста, рада директорів Berkshire підтримає кандидатуру Аджіта Джейна, керівника страховим підрозділом корпорації, якщо він захоче керувати компанією після Баффетта.
"Він любить свою справу і не прагне зайняти моє місце", - сказав мільярдер на прес-конференції у індійському місті Бангалоре.
"Якщо він спробує, рада директорів підтримає його не роздумуючи", - додав Баффетт.
Як зазначає Bloomberg, 80-річний "оракул з Омахи" почав готувати співробітників Berkshire до своєї відставки. У лютому компанія повідомляла, що можливими наступниками Баффетта можуть стати Аджіт Джейн, Тоня Найслі, виконавчий директор страхової компанії Geico, Річард Сантуллі із компанії NetJets і Девід Сокол, виконавчий директор комунальної компанії MidAmerican Energy.
"Аджит, можливо, приніс Berkshire Hathaway значно більше грошей, ніж я, - сказав Баффетт. - Я ставлюсь до нього як до брата або сина".
Аджит Джейн народився в Індії в 1951 році. Джейн почав свою кар'єру із роботи в індійському підрозділі IBM; потім бізнесмен переїхав до США і став співробітником компанії McKinsey & Co. У 1986 році Джейн звільнився із McKinsey, аби зайнятися страховим підрозділом компанії Баффетта.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас