Fitch привласнило планованому випуску євробондів Ferrexpo на 500 млн дол. рейтинг "B(exp)" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch привласнило планованому випуску євробондів Ferrexpo на 500 млн дол. рейтинг "B(exp)"

Казна та Політика
144
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings привласнило пріоритетний незабезпечений рейтинг "B" гірничорудної компанії з активами в Україні Ferrexpo plc, а також очікуваний рейтинг "B(exp)" запланованій емісії п'ятирічних незабезпечених облігацій на $500 млн.
Як говориться в повідомленні агентства в середу, одночасно Fitch підтвердило довгочасний рейтинг дефолту емітента ("РДЕ") Ferrexpo в іноземній валюті на рівні "B" і короткочасний РД; "B".
Прогноз з довгочасного РДЕ - "стабільний", при цьому довгочасний РДЕ компанії не стримується суверенним рейтингом України ("B"/прогноз "стабільний").
Fitch уточнює, що емітентом облігацій виступить "дочка" Ferrexpo - Ferrexpo Finance plc, спеціальна юридична особа, зареєстроване в Англії й Уельсі. З облігацій буде передбачена гарантія від Ferrexpo Plc і Ferrexpo AG, а також угода про поручництво від ВАТ "Полтавський гірничозбагачувальний комбінат". Фінальний рейтинг буде привласнений облігаціям після отримання остаточної документації з випуску, яка повинна відповідати отриманій раніше інформації.
Надходження від емісії будуть використані для фінансування різних проектів капітальних вкладень у рамках довгочасної стратегії Ferrexpo, націленої на збільшення виробництва залізорудних окатишів майже у два рази до 2015 року й поліпшення якості продукції. Перший етап цього плану, оцінюваний в $647 млн, був схвалений радою директорів компанії. На думку агентства, новий випуск облігацій поліпшить ліквідність компанії, підтримуючи очікуваний операційний грошовий потік в 2011-2012 роках на рівні $700-750 млн.
Документація з випуску передбачає, що додаткова заборгованість може залучатися, тільки якщо відношення консолідованого загального боргу до EBITDA за останні 12 місяців залишається на рівні нижче 2,5x. Крім того, дивідендні виплати не можуть перевищувати 50% консолідованого чистого прибутку, відзначається в повідомленні рейтингового агентства.
Fitch додає, що оголошені в середу результати Ferrexpo за 2010 фінансовий рік підтверджують, що відношення консолідованого чистого боргу до EBITDA становить 0,2x (загальний борг/EBITDA: 0,7x). Агентство очікує, що чистий левередж компанії підвищиться до 1,3x до 2013 року, перш ніж нові виробничі потужності почнуть генерувати грошовий потік.
"Стабільний" прогноз відбиває очікування Fitch, що Ferrexpo продовжить дотримуватися консервативної фінансової політики, а відношення загального боргу до EBITDAR стабільно буде перебувати на рівні нижче 2,5x.
Чистий прибуток Ferrexpo в 2010 році зріс в 6 раз - до $425,12 млн, EBITDA - в 4, 2 рази, до $585,3 млн, а її прибутки збільшилися майже вдвічі - до $1,29 млрд.
Основною діяльністю Ferrexpo є виробництво й експорт залізорудних окатишів. У минулому році компанія збільшила продаж окатишів на 7,8% - до 9,7 млн тонн.
Ferrеxpo plc володіє 100% акцій Ferrexpo AG, яка, у свою чергу, належить 97,31% акцій Полтавського ГЗКу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас