Кабмін схвалив законопроект, який полегшує відкриття бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив законопроект, який полегшує відкриття бізнесу

Казна та Політика
484
Кабінет Міністрів України схвалив законопроект, який спрощує відкриття бізнесу. Найближчим часом документ буде переданий на розгляд Верховної Ради. Про це повідомила прес-служба Держкомпідприємництва.
Як повідомляється, цей законопроект дає можливість засновникам юридичних осіб (крім акціонерних товариств) створювати статутний капітал у розмірах і в складі, який необхідний для відкриття бізнесу.
На даний момент статутний фонд для товариств з обмеженою відповідальністю повинен бути не менше суми, яка дорівнює одній мінімальній зарплаті, для акціонерного товариства - не менше 1250 мінімальних заробітних плат.
"Відповідно, засновникам не потрібно буде вносити гроші у вигляді внесків до статутного капіталу на момент проведення їх державної реєстрації. Запропоновані зміни також дозволять заощадити на оплаті послуг банків при відкритті тимчасових рахунків і на оплаті за нотаріальне засвідчення підписів засновників на установчих документах і рішення засновників про створення юридичної особи", - йдеться в повідомленні. Крім того, у Держкомпідприємництва відзначають, що спрощуються вимоги щодо обов'язкового нотаріального оформлення окремих документів, що подаються на проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та фізособи-підприємця.
"Спрощення та оптимізація процедури створення юридичних осіб різних організаційно-правових форм покликані заохочувати підприємців почати власну справу в складних економічних умовах і сприяти поліпшенню позиції України в рейтингу Світового банку Doing Business за критерієм "відкриття бізнесу", - заявили у відомстві.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас