КМДА: Ажіотаж довкола гречки і борошна в столиці почав спадати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Ажіотаж довкола гречки і борошна в столиці почав спадати

Аграрний ринок
381
З 60 тонн гречаної крупи на столичних ярмарках було реалізовано лише 21 тони, а з 20 тонн борошна - продали лише 10,1 тонни. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко.
Як повідомляє Головне управління внутрішньої торгівлі та побутового обслуговування населення КМДА, 19 березня в Києві проведено 10 ярмарків у всіх районах столиці, де були широко представлені фермерські господарства та сільськогосподарські підприємства Київської області.
Всього в ярмарках взяли участь товаровиробники з Київської, Вінницької, Черкаської, Чернігівської, Полтавської, Житомирської та Волинської областей. Всього було задіяно 1658 автомашини: 447 автомашин з фруктами і овочами, 326 - з м'ясом, 707 - з рибою, 52 - з молокопродуктами та 762 - з іншими продовольчими товарами. Було реалізовано 1380,3 тонни різноманітної продукції.
Заступник голови КМДА відзначив, що, за даними моніторингу, продукція на ярмарках реалізується за цінами на 10-15% нижчими, ніж у роздрібній торговельній мережі та на ринках столиці.
"Загалом на продовольчі ярмарки було завезено 60 тонн гречаної крупи, з яких реалізовано лише 21 тони. Це свідчить про відсутність ажіотажного попиту на продукт. Варто зазначити, що середньостатистичний український громадянин споживає 2 кг гречаної крупи на рік, а за три місяці цього року в Києві вже реалізовано піврічну норму крупи. Така ж ситуація з борошном, - з 20 тонн, які були завезені на ярмарки, продали лише 10,1 тонни", - пояснив Крамаренко.
За його словами, для задоволення попиту Київська міська державна адміністрація організувала поставки в райони міста гречаної крупи від ДАК "Хліб України" для реалізації на всіх продовольчих ярмарках.
Так, було продано 18,6 тонни цієї гречаної крупи за ціною 18,99 грн за кг. Крім того, на ярмарках здійснювалася реалізація гречки, завезеної безпосередніми виробниками з областей. Такий крупи було реалізовано 4,3 тонни за ціною 15-18,99 грн. Також на ярмарках здійснювався продаж борошна виробництва ВАТ "Київмлин", всього було реалізовано 10,1 тонни борошна за ціною 4,2-4,5 грн.
Крамаренко заявив, що з огляду на попит киян на продукцію сільгоспвиробників, міська влада збільшила кількість ярмарків, що проводяться у вихідні дні. Зараз ярмарки проводяться щосуботи у всіх районах Києва.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас