Аеропорт "Бориспіль" у травні завершить реконструкцію перону "F" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт "Бориспіль" у травні завершить реконструкцію перону "F"

402
Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" розраховує завершити реконструкцію перону "F" в травні поточного року. Як повідомила прес-служба аеропорту, в рамках першого і другого етапів реконструкції, розпочатої у травні 2010 року, аеропорт виконав роботи на ділянці подовження рульової доріжки-10 (РД-10) між пероном "М" і магістральною рульовою доріжкою, що дозволило збільшити стоянку для шести повітряних суден типу Boeing 737-900.
Крім того, завершено будівництво підстави і нового покриття між РД-10 і РД-С, що дозволило збільшити стоянку для чотирьох повітряних суден типу Boeing 767-400. Аеропорт також закінчив зведення споруд та монтаж мереж системи централізованого заправлення літаків, світлосигнального обладнання, мереж і споруд енергопостачання і освітлення, зв'язку і відеоспостереження.
Третій фінальний етап передбачає будівництво сполучної рульової доріжки між перонами "F" і "D" і технологічної дороги. Крім того, підприємство планує звести необхідні споруди та прокласти мережі світлосигнального обладнання, зв'язку і енергозабезпечення на даній ділянці.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України в травні 2010 року затвердив скоригований титул перону "F" на території державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль". Згідно з документом, площа перону збільшена з 143,95 тисячі квадратних метрів до 151,93 тисячі квадратних метрів. Загальна кошторисна вартість проекту зросла на 12,9% - до 335,79 мільйона гривень. Фінансування об'єкту ведеться за рахунок державного бюджету України.
ДМА "Бориспіль" є найбільшим аеропортом Україні із загальною займаною площею близько 1000 га. Підприємство має дві злітно-посадочні смуги: одну - довжиною 4000 м і шириною 60 м, другу - довжиною 3500 м і шириною 63 м. На території аеропорту розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас