Банки Японії обговорюють виділення оператору АЕС кредиту на 12,4 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Японії обговорюють виділення оператору АЕС кредиту на 12,4 млрд доларів

Казна та Політика
248
Найбільші банки Японії розглядають можливість надання компанії-оператору АЕС TEPCO позикові кошти на суму понад 1 трлн ієн (12,4 млрд доларів) на реалізацію заходів щодо поліпшення ситуації з подачею електроенергії, брак якої в країні продовжує відчуватися після руйнівного землетрусу 11 березня, повідомляє в середу агентство Кyоdo.
За попередніми даними, фінансування TEPCO, яка, в тому числі, є оператором аварійної АЕС "Фукусіма-1", може бути здійснене до кінця березня, йдеться в повідомленні.
Через три дні після землетрусу Японія була поділена на п'ять енергозон для планового відключення електрики, щоб уникнути аварій через перевантаження і виходу з ладу діючих електромереж. Центр Токіо поки відключення оминули, а от на його околицях і в інших районах вони практикуються майже щодня.
Виконавчий віце-президент TEPCO Норіо Цудзумі (Norio Tsuzumi) у вівторок вибачився перед жителями міста Окума в префектурі Фукусіма, яких евакуювали після аварії на станції. Серед евакуйованих був і мер міста Окума Тосіцуна Ватанабе, який звернувся до представника TEPCO з проханням покласти край ядерній кризі в країні.
Раніше в ЗМІ з'явилися повідомлення, що TEPCO взяла на себе відповідальність за ситуацію, що склалася на станції після руйнівного землетрусу і наступного за ним цунамі 11 березня.
На даний момент уряд Японії розробляє кредитний план на суму до 10 трлн ієн (122 млрд доларів) для фінансування постраждалих від землетрусу компаній.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас