Голландський банкір відмовився від мільйонного бонусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голландський банкір відмовився від мільйонного бонусу

Казна та Політика
465
Виконавчий директор голландського банку ING Ян Хоммен відмовився від бонусу за підсумками 2010 року в 1,25 мільйона євро, взявши собі за роботу тільки зарплату в 1,35 мільйона євро. Про це 22 березня повідомляє BBC News.
Хоммен заявив, що виплата бонуса призвела б до негативної реакції в суспільстві і вплинула б на репутацію банку. Топ-менеджер закликав відмовитися від бонусів і інших працівників голландського банку, хоча й зазначив, що рішення про їх виплату приймалося, виходячи з того, як минув рік для всієї фінансової організації. The Financial Times зазначає, що три провідні топ-менеджери банку відмовляться від бонусів на загальну суму в 2,5 мільйона євро.
Раніше громадські організації, чиновники та клієнти ING висловили невдоволення високими виплатами топ-менеджерам банку, який під час кризи змушений був узяти допомогу у держави в розмірі 10 мільярдів євро. Співробітники ING, у свою чергу, відзначають, що рядовим працівникам банку не змінюють зарплату другий рік поспіль.
За підсумками 2010 року голландський банк отримав чистий прибуток у 3,22 мільярда євро. Для порівняння, у 2009 році збиток фінансової організації склав 935 млн євро.
Невдоволення високими бонусами топ-менеджерів у банках висловлюють громадські організації в багатьох країнах Європи. У той же час самі банкіри відзначають, що не можуть відмовитися від їх виплати, бо тоді топ-менеджерів переманять інші фінансові організації. У січні 2011 року глава британського банку Barclays Роберт Даймонд запропонував зовсім відмовитися від дебатів з приводу зарплат і "рухатися далі".
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас