Шведський банк порадив 87-річній клієнтці довгострокові інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведський банк порадив 87-річній клієнтці довгострокові інвестиції

Казна та Політика
490
Один з найбільших банків Швеції SEB запропонував одній зі своїх літніх клієнток (зараз їй 87 років) зайнятися довгостроковими інвестиціями. Як повідомляє місцеве видання The Local, зараз кредитна організація веде розгляд з клієнткою, яка поскаржилася до Шведської Національної ради зі скарг споживачів (ARN).
Як з'ясувалося, у 2005 році клієнтка SEB (її ім'я не називається), звернулася до відділення банку по пораду, куди краще вкласти успадковані нею 500 тисяч крон (90 тисяч доларів). Слідуючи раді консультанта, вона інвестувала гроші, проте пізніше з'ясувала, що повернути кошти зможе не раніше 2012 року, коли їй виповниться 95 років. Більше того, виплати будуть здійснюватися з розстрочкою на п'ять років, і одноразовий платіж не буде перевищувати 8 тисяч крон на місяць.
Фінансовий омбудсмен визнав провину банку, в якому не врахували всіх обставин клієнтки. У документах, представлених регулятору, є інформація, що жінка ясно висловила бажання мати можливість повернути свої кошти на випадок хвороби.
За рекомендацією регулятора, SEB повинен повернути клієнтці всю суму вкладу повністю. Також банк повинен виплатити відсотки по внеску й витрати, понесені клієнткою при врегулюванні спору.
Skandinaviska Enskilda Banken (SEB) був утворений в 1972 році в результаті злиття банків Stockholms Enskilda Bank і Skandinaviska Banken. Організація працює в Скандинавії, Польщі, Росії, країнах Балтії та в Україні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас