Топ-4 альтернативи банківському депозиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-4 альтернативи банківському депозиту

Кредит&Депозит
5185
Депозит залишається найнадійнішим і популярним способом вкладення коштів. Та для українських вкладників існують і інші варіанти вкладення коштів з метою збільшення (збереження) їх вартості.
Альтернатив банківських депозитах в Україні знайдеться небагато, а за співвідношенням ризик/доходність - і поготів. Про це ЛІГА.Фінанси розповів Андрій Грищенко, начальник управління казначейських ризиків та ризик-аналітики департаменту з управління фінансовими ризиками Кредитпромбанку.
Але, на його думку, можна відзначити наступні варіанти вкладення коштів з метою збільшення (збереження) їх вартості:
1. Інвестиційні фонди компаній з управління активами (КУА). Вони існують з різними стратегіями інвестування і, відповідно, з різними параметрами дохідності та ризику.
"У той же час, з огляду на нерозвиненість українського фондового ринку, являють собою досить сумний фінансовий інструмент для пересічного інвестора-обивателя", - відзначає банкір.
2. Банківські метали. Вони дають можливість зафіксувати свої заощадження у вигляді "вічних фінансових цінностей". "Ризик втрати заощаджень в деякому сенсі мінімальний, прибутковість - невизначена, а в разі падіння вартості металу, може бути і негативною", - розповідає Грищенко.
3. Купівля іноземної валюти в надії на зростання її курсу - потенційно висока прибутковість, що з лишком компенсується високим ризиком несприятливої зміни ринкової кон'юнктури.
4. Банківські ощадні сертифікати. "Вони є різновидом депозиту, оформленим у вигляді цінного паперу. Прибутковість, як правило, нижче депозиту, оскільки сертифікат може мати додаткові якості, наприклад, можливість передачі його третій особі", - резюмував банкір.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас