Міллера переобрано головою правління "Газпром" на 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллера переобрано головою правління "Газпром" на 5 років

Казна та Політика
158
Рада директорів ВАТ "Газпром" переобрала Олексія Міллера головою правління концерну.
Як повідомила прес-служба "Газпрому", контракт з Міллером буде продовжений з 31 травня 2011 року строком на 5 років.
Міллер був обраний головою правління "Газпрому" в 2001 році.
За інформацією "Газпрому", за десятиліття роботи Міллера в якості керівника концерну, "Газпром" почав реалізацію мегапроекту "Ямал", проекту освоєння Штокманівського родовища у Баренцевому морі, газотранспортних проектів "Блакитний потік", "Північний потік" і "Південний потік". Крім того, виведений на проектну потужність газопровід "Ямал-Європа".
Вперше в історії "Газпрому" почався видобуток газу з ачимовських покладів, а також видобуток метану із вугільних пластів, розпочато реалізацію Східної газової програми.
Протягом останнього десятиліття "Газпром" перейшов на ринкові принципи співпраці із країнами колишнього СРСР, вийшов на європейський ринки кінцевого споживача, а також на світовий ринок зрідженого природного газу (ЗПГ).
"Газпром" також повернув контроль "над низкою незаконно виведених активів": "СИБУРом", "Пургазом", "Востокгазпромом", "Севернефтегазпромом", "Запсибгазпромом" і "Нортгазом". При цьому було реалізовано кілька непрофільних активів: "Газпром-медіа", "Телекомпанія НТВ", ВАТ "Согаз" і "СИБУР Холдинг".
За роки керівництва "Газпромом" Міллером доведені запаси газу концерну зросли на 19% - до 33,6 трлн куб м (за російською класифікацією), видобуток газу до кризового 2008 року збільшився приблизно на 7%, капіталізація компанії зросла в 14,4 рази (за станом на 21 березня 2011 року) - до 185 млрд дол.
Більшість місць у раді директорів "Газпрому" займають представники держави. Позитивна директива держпредставникам з питання про продовження контракту з Міллером була підписана главою уряду Володимиром Путіним ще на початку березня.
Міллер народився у 1962 році в Ленінграді. З 1991 по 1996 рік він працював в комітеті із зовнішніх зв'язків мерії Санкт-Петербурга, де керував відділом кон'юнктури ринку управління зовнішньоекономічних зв'язків. Пізніше обіймав посади начальника управління, заступника голови комітету. З 1996 по 1999 рік був директором із розвитку та інвестицій ВАТ "Морський порт Санкт-Петербург". З 1999 по 2000 рік обіймав посаду генерального директора ВАТ "Балтійська трубопровідна система". У 2000 році був призначений заступником міністра енергетики РФ, де займався питаннями зовнішньоекономічної діяльності. У 2001 році очолив "Газпром".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас