Кужель: Митниця встановлює "план" боротьби з порушниками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кужель: Митниця встановлює "план" боротьби з порушниками

Казна та Політика
585
Заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель оприлюднила внутрішній документ Запорізької митниці - розпорядження начальника Афанасіаді № 7/1-р від 1.02.2011 року. Цей документ адресований начальникам митних постів і наказує кожному підрозділу скласти певну кількість протоколів "з метою поліпшення і недопущення зниження показників правоохоронної роботи митниці".
За словами Олександри Кужель, згідно з документом, зокрема, митний пост "Запоріжжя-аеропорт" повинен скласти 5 протоколів, відділ митного оформлення №1 - 4 протоколи, служба боротьби з контрабандою та порушенням митних правил - 12 протоколів. Загальна кількість протоколів, які повинні бути складені, - 46. "Викликає здивування така точно дозована боротьба з контрабандою, вимірюється загальною кількістю в 46 протоколів. Напевно, на думку керівництва митниці, цей показник - 46 - є мірилом ефективності і професіоналізму. Подібні розпорядження, дані начальником Бердянської ДАІ, тут же послужили приводом для його звільнення. Чому ж митники у нас недоторканні?", - цікавиться Олександра Кужель.
На її думку, процвітанню корупційних схем на кордоні сприяє безкарність корупціонерів. Політик нагадала, що місяць тому обурені розгулом корупції на митниці підприємці, брокери, перевізники разом з партією "Сильна Україна" направили президенту України Віктору Януковичу звернення з проханням сприяти розслідуванню фактів корупції на митниці.
Між тим ніякої відповіді, навіть формальної, не надійшло. "Підтвердженням необхідності зміни керівництва ДМСУ та проведення розслідування фактів корупції в роботі митниці, які зазначалися в листі до президента, є численні звернення від українських і зарубіжних підприємців, які надходять у рамках акції "Зелений коридор", ініційованої "Сильною Україною". Але ніякої відповіді немає. Між тим корупційний тиск на підприємців не слабшає, митники, відчуваючи повну безкарність, продовжують розвивати корупційні схеми, які шкодять інвестиційному іміджу Україні і ведуть до завищення цін на товари усередині країни", - заявила Олександра Кужель.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас