Точка зору: Інфляція може скласти 10% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Інфляція може скласти 10%

Казна та Політика
423
Інфляція в 2011 році в Україні може скласти 10%, вважає аналітик Ерсте Банку Мар'ян Заблоцький.
"Ми очікуємо, що цього року інфляція складе 10%, але, можливо, ми переглянемо наш прогноз", - зазначив він у коментарі Finance.ua.
Заблоцький також відзначив, що показник ІСЦ у лютому збільшився на 0,9% м/м, що дозволило інфляції сповільнитися до 7,2% р/р, що спостерігається п'ятий місяць поспіль.
Проте інфляційні побоювання у зв'язку зі зростанням цін на деякі продукти, такі як цукор, залишилися на високому рівні, незважаючи на помірні темпи зростання інфляції за споживчим кошиком.
Негативним чинником, за словами аналітика, є також значне зростання цін на нафту на рівні 20% за останні місяці, який "тягне" за собою ціни на інші продукти і послуги.
"Крім цього, відбувається перегляд програми МВФ, який передбачає зростання цін на газ і, можливо, підвищення цін на послуги з підігріву води, що може істотно додати до індексу інфляції. Цікаво, що проект нової програми МВФ передбачає рівень інфляції в межах 10-11% на 2011 рік, в порівнянні з офіційним прогнозом уряду в розмірі 8,9%", - підкреслив Заблоцький.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас