Кабмін розбереться з 20% надбавкою до зарплат педагогів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін розбереться з 20% надбавкою до зарплат педагогів

Казна та Політика
576
"Кабінет міністрів на засіданні в середу має прийняти рішення про 20% надбавку до зарплат педагогам", - повідомив голова профспілки працівників освіти і науки Георгій Труханов після переговорів з представниками уряду.
За його словами, ініціативна група педагогів передала Кабміну вимогу про підняття зарплат, які будуть розглянуті на засіданні в середу.
Труханов зазначив, що рішення щодо ставок тарифних розрядів будуть прийняті урядом пізніше.
Відповідаючи на запитання, чи задоволені педагоги переговорами, голова профспілки сказав: "Ми будемо задоволені, коли будуть конкретні рішення".
Потім він звернувся до пікетників з проханням припинити акцію. Учасники акції почали розходитися.
Як повідомлялося, у вівторок біля будівлі Кабінету міністрів проходила численна акція (близько 10 тисяч осіб) протесту працівників освіти.
Педагоги вимагають від Кабінету міністрів і Верховної Ради забезпечити скорочення розриву між посадовим окладом працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки та законодавчо встановленою мінімальною зарплатою для визначення розмірів посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників за всіма її розрядами.
Друга вимога працівників сфери освіти - розширити виплату 20-відсоткової надбавки на всі категорії педагогічних працівників. У зверненні наголошується, що уряд встановив 20-відсоткову надбавку лише окремим категоріям педпрацівників.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас