В Японії стався новий потужний землетрус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії стався новий потужний землетрус

Казна та Політика
5842
У Японії стався новий потужний землетрус на північному сході країни, найбільш постраждалому після серії підземних поштовхів 11 березня, передає РБК.
Як повідомляє Геологічна служба США (USGS), сила нового підземного поштовху досягла 6,6, епіцентр розташовувався за 415 км від Токіо. Епіцентр землетрусу залягав на глибині 26,5 км.
Тим часом про загрозу цунамі оголошено не було, про руйнування і жертви в результаті події інформації також немає.
Нагадаємо, в Японії 11 березня 2011 року сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого з яких за даними Геологічної служби США, склала 9,0. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався поблизу східного узбережжя головного японського острова Хонсю, в 130 км на схід від м.Сендай, 373 км на північний схід від столиці Токіо. На узбережжя країни обрушилося цунамі.
Як повідомляє Національне поліцейське агентство Японії, в результаті стихійного лиха загинули 8,8 тис. осіб, ще понад 13 тис. вважаються зниклими безвісті. Тим часом у постраждалих районах країни тривають рятувальні роботи і розбирання завалів, у зв'язку з чим число загиблих може знову зрости.
Крім того, землетрус викликав відключення системи охолодження реакторів, що призвело до надзвичайного стану на АЕС "Фукусіма-1". З шести енергоблоків на АЕС сильний перегрів був зафіксований на чотирьох. Там неодноразово спостерігалася пожежа і відбувалися вибухи.
За даними Міжнародного агентства з атомної енергії при ООН (МАГАТЕ), станом на 22 березня ц.р., в 20 км від аварійної японської атомної електростанції (АЕС) "Фукусіма-1" рівень радіації перевищує звичайний в 1,6 тис. разів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас