Аналітики очікують подальшого зростання прибутку українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики очікують подальшого зростання прибутку українських банків

Казна та Політика
330
Українські банки вже накопичили достатньо коштів на відшкодування втрат і зможуть надалі збільшувати прибуток. Про це йдеться в аналітичному огляді компанії Foyil Securities.
"За даними Національного банку України (НБУ), у січні-лютому чистий прибуток українських банків склав 205 млн грн. За перші два місяці поточного року чистий процентний дохід банків досяг 9,1 млрд грн, що за словами експертів, на 9% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Аналітики відзначають, що чистий комісійний дохід і дохід від торговельних операцій також зросли на 13% і 18% відповідно в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Відрахування до резервів на покриття втрат по кредитах скоротилися на 40% і склали 4,2 млрд грн.
"Розвиток банківського сектора відбувається у відповідності з нашими очікуваннями. Більшість банків вже накопичили суттєві резерви на покриття втрат по кредитах в 2009-2010 роках, що тепер дозволяє їм значно скорочувати відповідні відрахування. Скорочення відрахувань у цей резерв є основною причиною підвищення рентабельності сектору, тому ми очікуємо подальшого зростання прибутку українських банків до кінця року", - зазначив директор департаменту аналітики Foyil Securities Агшин Мірзазаде.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас